Všeobecná fakultní nemocnice
Obezita.cz
Domů » Jak hubnout » STRAVA » Recepty » Rizoto s červenou řepou

Rizoto s červenou řepou

28. března 2016
 

Výživný oběd nebo večeře

Doba přípravy:120 minut
Doba vaření:90 minut
Náročnost:Snadné
Počet porcí:3
Rizoto s červenou řepou
Ingredience:
  • 250 g rýže natural
  • 300 g červené řepy (3 menší)
  • 100 g sójových kostek
  • 7 g řepkového oleje
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 125 ml červeného vína (nebo zeleninového vývaru)
  • Tymián, sůl
  • 30 g sýru typu parmazán (grand Moravia)

Příprava: Každou bulvu červené řepy obalíme do alobalu a dame péct do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia. Pečeme 1 hodinu. Mezitím co se peče řepa, uvaříme rýži a sójové kostky dle návodu. Upečenou řepu oloupeme a na hrubém struhadle nastouháme. Na pánvi rozehřejeme olej, osmažíme cibulku, po chvíli přidáme česnek a tymián. Přidáme sójové kostky, řepu a zalijeme červeným vínem. Nakonec přidáme rýži a promícháme, dochutíme tymiánem, případně dosolíme. Podáváme se strouhaným sýrem.

Víno můžeme pro odlehčení nahradit zeleninovým vývarem.

Sójové kostky dle libosti vyměnit za jiný zdroj bílkovin (drůbeží maso, tofu, tempeh,..).

Výživové hodnoty na 1 porci (350 g):
Energetická hodnota 2748 kJBílkoviny 34 gSacharidy 95 g (cukry 15 g)Tuky 9 g
Zdroj: kalorické tabulky
Strava Pohyb Léčba
Dny prevence

BMI kalkulačka

Partneři:

KalorickéTabulky.cz
EON